Julkaistu Jätä kommentti

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine

Gaarnan perustaja, Sini Kervinen, kertoo yhteistyön syntytarinan:

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine
Lumipyryn omistaja Minna poseeraa oman tuotantonsa upeassa merinovillaisessa neuletunikassa. Kuva / Photo: Pasada Ky – Heidi Örling & Petri Örling

“Tapasimme Lumipyryn omistajayrittäjän, Minna Uimosen, kanssa noin vuosi sitten torilla. Olimme molemmat myymässä tuotteitamme. Minna kokeneena konkarina ja minä tuoreena torimyyjänä. Paikkamme olivat vierekkäin. Minna laittoin paikan pystyyn hujauksessa, kun minä puolestaan järjestelin paikkoja vielä pitkin päivää paremmiksi.”

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine
Lumipyryn uutta mallistoa 2020. Kuva / Photo: Pasada Ky – Heidi Örling & Petri Örling

“Toripäivä oli hiljainen, joten meillä oli aikaa jutella niitä näitä. Energisellä Minnalla oli paljon vinkkejä torikäytäntöihin, joista olin hyvin kiitollinen. Ehdin tutustua Lumipyryn ihaniin merinovillaisiin tuotteisiin ja kuulla toiminnasta. Päädyin myös ostamaan kolmet merinovillaiset housut tulevia purjehdusreissuja silmällä pitäen. Yhdet itselle, yhdet miehelle ja yhdet pojalle.”

“Minna ihasteli shampoopaloja ja monitoimisia ekopesuaineitamme ja päätyikin hankkimaan niitä perheelleen. Hän myös kyseli paljon raaka-aineista ja tuotannoista. Oli kiva kertoa toiminnasta ja sen arvoista oikein juurtajaksaen.”

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine
Lumipyryn uutta mallistoa 2020. Kuva / Photo: Pasada Ky – Heidi Örling & Petri Örling

“Kun päivä alkoi olla päätöksessä, Minna huikkasi, että he tarvitsisivat  villanpesuainetta. Sitä olisi hyvä myydä merinovillatuotteiden yhteydessä. Voisimmeko me mahdollisesti valmistaa sellaista heille? Vastasin empimättä, että -“Tottakai!”, ja siitä alkoi yhteistyömme villanpesuaineen saralla.”

“Ensimmäinen satsi Lumipyryn villanpesuainetta olikin valmiina jo reilun kuukauden kuluttua. Villanpesuaineeksi valmistimme Lumipyrylle puhdasta oliiviöljysaippuaa, jonka sisältämän rasvan ansiosta valkuaispitoiset kuidut, kuten villa ja silkki säilyttävät kimmoisuutensa. Se on myös täysin luonnollinen vaihtoehto, jonka käytöstä ympäristö ei rasitu.”

Jos sinulle heräsi tätä lukiessa mieleen ajatus tai idea, jota haluaisit lähteä kanssamme toteuttamaan, niin ota rohkeasti yhteyttä. Voit laittaa viestiä esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen; info@gaarna.fi, tai vaihtoehtoisesti lähettää viestin Gaarnan Facebook tilin tai Gaarnan Instagram tilin viestien kautta. On aina Ihanaa päästä innovoimaan jotain erityistä ja uutta tarkoitusta palvelevaa konseptia.

Lumipyry on pieni kotimainen yritys, joka valmistaa merinovillaisia asuja. Heidän arvojaan ovat kotimaisuus, ekologisuus ja kestävyys. Kaikki kankaat kudotaan itse ja tuotteet ommellaan kutomossa Orimattilan Luhtikylässä zero waste -periaatteella.

Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine
Gaarnan ja Lumipyryn yhteistyöstä syntyi villanpesuaine.

Lumipyry VILLANPESUAINE 70g

Lumipyry villanpesuaine pesee villan hellästi.

Käyttöohje: Hiero villanpesuainetta kostutettuna likaan, anna vaikuttaa ja huuhtele pois tai raasta 1 rkl pesukoneeseen ja pese villanpesuohjeen mukaisesti.

Tuotetta saa tilattua Lumipyryn verkkokaupasta.

Valmistusaineet: Oliiviöljy (Sodium Olivate), Vesi (Aqua)

Julkaistu Jätä kommentti

Gaarna Ekoyrittäjät RY:n hallitukseen

Suomen Ekoyrittäjät

Ekoyrittäjien toiminta ja tavoitteet ovat linjassa Gaarnan arvojen ja ekoeettisten periaatteiden kanssa. Suomen Ekoyrittäjien hallituksen jäsenenä Gaarna on sitoutunut toiminnassaan yhdistyksen periaatteisiin (periaatteet on kirjattu alle Suomen Ekoyrittäjien sivuilta 13.9.2020). Gaarnan perustaja, Sini Kervinen, toimii yhdistyksen varaapuheenjohtajana.

 • Tarpeellisuus – Tuote tai palvelu ei luo kysyntää keinotekoisesti, vaan vastaa olemassa olevaan tarpeeseen pyrkien jopa vähentämään kokonaiskulutusta. Parhaimmillaan se korvaa vahingollisen tuotteen tai palvelun.
 • Tuotanto – Tuotannossa ei käytetä uhanalaisista eläin- tai kasvilajeista peräisin olevia raaka-aineita. Tuotannossa ei käytetä eläinkokeita ja vältetään saastuttamista ja uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.
 • Energia – Tuotteen valmistus ja käyttäminen sekä havittäminen käyttää mahdollisimman vähän energiaa. Energia tuotetaan tavalla, joka tukee kestävää kehitystä.
 • Kuljetus – Kuljetuksissa pyritään välttämään energian tuhlausta. Tuotanto tapahtuu mahdollisimman lähellä kuluttajaa, ja tuote kuljetetaan mahdollisimman vähän saastuttavalla tavalla.
 • Materiaalit – Tuotteessa käytetään ympäristölle vähiten haitallisia aineita ja tuotantomenetelmiä sekä suositaan uusiutuvia materiaaleja.
 • Pakkaus – Tuotteet eivät aiheuta tarpeettomia jätteitä esim. liiallisen pakkaamisen tai pakkauksen lyhyen käyttöiän takia.
 • Käyttäjäläheisyys – Tuotteen mittasuhteet ovat inhimilliset; pieni on kaunista. Tuote on korjattavissa ja korjaukset voi tehdä itse. Tuote on käyttäjälle turvallinen
 • Kierrätys – Käyttöikänsä jälkeen tuotteen materiaali voidaan kierrättää uudelleenkäyttöön tai hävittää haitattomasti. Itse tuotteeseen käytetään kierrätettyä materiaalia.
 • Käyttöikä – Tuote on kestävä, eikä riipu muodin vaihteluista. Ei turhia kertakäyttötuotteita.
 • Sosiaalisen vastuun kriteerit:
  – Kaikkien yrityksen työntekijöiden kuuleminen yrityksen päätöksenteossa ja tavoitteiden määrittelemisessä.- Työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu ja hyvinvoinnista huolehtiminen.
  – Mahdollisuuksien luominen vähemmistöille.
  – Inhimillisten arvojen kuten luovuus, tuottavuus, itsekunnioitus, vastuullisuus ja tasa- arvo, vaaliminen.
  – Kestävän kehityksen edistäminen yhteiskunnassa, mahdollisuuksien mukaan niin omassa toimintaympäristössä kuin kansainvälisestikin. Esim. oikeudenmukainen kaupankäynti kehitysmaiden kanssa.
  – Totuudenmukainen tiedottaminen sidosryhmille ja julkisuuteen.
  – Yritys arvostaa säästäväisyyttä toiminnassaan.

Suomen ekoyrittäjät RY:n tarkoituksena on edistää ympäristövastuullista pientä ja keskisuurta yritystoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan toiminnassaan vastuullisen yritystoiminnan ekoeettisiä periaatteita. Voit lukea Suomen Ekoyrittäjistä lisää tästä >>

Julkaistu Jätä kommentti

Yhteistyöprojekti Unit Marktin kanssa

Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Kuvaaja: Oona Jokinen, Unit Markt

Kun hyvät tyypit erilaisilla osaamisilla ja innostavilla ideoilla lyövät päänsä yhteen, syntyy yleensä jotain uutta ja mielenkiintoista. Kaikki uudet ideat eivät ole toteuttamisen arvoisia, tai edes hyviä, mutta sitten aina välillä syntyy timantteja. Tekemällä ja kokeilemallahan se sitten aina lopulta selviää.

Yksi inspiroiva esimerkki luovasta yhteistyöstä tehtiin hijattain Unit Marktin kanssa. Unit Markt myy Gaarnan ekopesuaineita irtotavarana. Valikoimista löytyy pyykinpesuainetta, konetiskitabletteja, shampoita, saippuoita ja hoitoaineita.

Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Kuvaaja: Oona Jokinen, Unit Markt

Unit Marktin perustaja Oona Jokinen sai ihanan idean luoda kauppaan pop-up henkinen saippuabaari. Saippuabaarissa yhdistettäisiin Unit Marktin hoitavia raaka-aineita, kuten savia ja yrttejä Gaarnan hyvää palautetta saaneisiin shampoo-, hoitoaine- ja saippuaresepteihin. Kutakin tuotetta tehtäisiin vain pieni erikoiserä, ja muotoilussa hyödynnettäisiin uusia muotoja ja värejä, jotta saippuabaarista saataisiin näyttävä.

Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Kuvaaja: Oona Jokinen, Unit Markt

Saippuabaarista tuli menestys. Upean, jopa herkullisen oloisen, kokonaisuuden lisäksi asiakkaita ihastuttivat tuotteiden luonnollisuus ja kaunis ulkomuoto. Yksi katseenvangitsija olivat kokonaiset savisaippuaharkot, joista sai ostaa juuri sen kokoisen palan kuin halusi.

Tämä oli yksi hyvä esimerkki yhteistyöstä, joka poikii varmasti myös jotain uutta. Itseasiassa uuden yllätyksen palasevat odottelevat jo piirtopöydällä seuraavia siirtoja.

Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Kuvaaja: Oona Jokinen, Unit Markt

Gaarnan ja Unit Marktin yhteistyöprojekti on inspiroiva esimerkki myös siitä, miten kaksi toimijaa voivat saada yhdessä aikaan enemmän. Meillä Gaarnassa ei olisi ollut tiloja järjestää saippuabaaria asiakkaille, eikä näitä ihania tuotteita olisi syntynyt ilman Oonan visiota. Toisaalta me Gaarnassa pääsimme loistamaan muotoilussa, resepteissä ja eko-pesuaine-osaamisessa – ja mikä parasta, olemaan luovia.

Gaarna ja Unit Markt yhteistyö
Kuvaaja: Oona Jokinen, Unit Markt

Gaarna valmistaa omien- ja yhteistyötuotteiden lisäksi tuotteita myös toisille brändeille valmistajan roolissa. Jos sinulle heräsi tätä lukiessa mieleen ajatus tai idea, jota haluaisit lähteä kanssamme toteuttamaan, niin ota rohkeasti yhteyttä! Voit laittaa viestiä esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen; info@gaarna.fi, tai vaihtoehtoisesti lähettää viestin Gaarnan Facebook tilin tai Gaarnan Instagram tilin viestien kautta. On aina Ihanaa päästä innovoimaan jotain erityistä ja uutta tarkoitusta palvelevaa konseptia.

Unit Markt on jätteetön, kestävien valintojen lähikauppa Helsingin Vallilassa. Valikoimaan kuuluu  tuorekasviksia, elintarvikkeita, päivittäiskosmetiikkaa ja kodin tarvikkeita. Unit Marktia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa sekä tutustua tuotteisiin heidän onlinesivuillaan unitgoods.com.

 

Julkaistu Jätä kommentti

Merituuli shampoopala

Merituuli shampoopala, Gaarna

Luonnolista luksusta

Gaarna, Merituuli shampoopala

Gaarnan upea innovaatio, pehmeästi vaahtoava ja täyteläinen Merituuli shampoopala, antaa hiuksillesi rakennetta ja vähentää niiden rasvoittumista.

Merisuolan sisältämät mineraalit vahvistavat sekä hiustuppia että päänahkaa ja tekevät hiuksistasi terveemmät. Raikas kielon tuoksu viimeistelee pesukokemuksesi ja jättää hyvän olon pitkäksi aikaa.

Merituuli shampoopala on ehdolla vuoden 2020 pohjoismaiseksi luonnonkosmetiikan shampooksi!

Valmistuksesta

Kasviöljypohjainen Merituuli shampoopala on valmistettu kylmämenetelmällä ja sen on annettu kypsyä hiljalleen vähintään kuukauden ennen pakkaamista. Kypsymisen aikana shampoon kosteuttavat ominaisuudet ovat päässeet muodostumaan rauhassa. Silkkisesti vaahtoava shampoopala onkin ihastuttava paitsi hiusten pesussa myös suihkusaippuana käytettäessä.

Sini Kervinen, Gaarna”Merituuli on saanut inspiraationsa Turun Saaristosta, perheen yhteisestä purjehdusmatkasta ja kauniista merellisestä kesäillasta.  Hiukset olivat ihanan pöyhkeät hulmuttuaan koko päivän raikkaassa merituulessa ja autiosaari, jossa yövyimme, tuoksui kieloilta. Halusin ikuistaa tämän onnellisen päivän shampoopalaan ja välittää saman, ihanan tunteen muillekin. Toivottavasti pidät siitä!”

Perustaja, Sini Kervinen