Julkaistu Jätä kommentti

Mistä kaikki alkoi?

Gaarna - Miten kaikki sai alkunsa?

”Ekologisuudessa on kyse meille Gaarnalaisille muustakin kuin tuotantometodeista ja raaka-aineista.”, kertoo yrityksen toiminnan perustaja ja yrittäjä Sini Kervinen.

Mistä kaikki sitten oikein sai alkunsa?

”Olen aina ollut kiinnostunut puhtaista ja aidoista vaihtoehdoista keinotekoisten ja teollisten tuotteiden tilalle.

Jo lapsena lempileikkini olivat kemisti ja kauppias. Tein loputtomiin erilaisia seoksia kylpyvedestä ja pesuaineista, lämpimässä kylvyssä istuessani. Pois suostuin tulemaan vasta, kun sekä sormen-, että varpaanpäät olivat yhtä kurttuiset kuin rusina. Kauppaleikissäni järjestin loputtomalla tarmolla kauniita nappeja, joita olin saanut ja kerännyt talteen purkkiin kuin aarteina. Myin niitä perheenjäsenille paperista revittyjä seteleitä vastaan.

Vanhempana kiinnostuin luonnon yrteistä. Tutkin erilaisia kasveja ja niiden ominaisuuksia. Keräsin niitä talteen ja kuivasin teeksi, tai värjäsin niillä villalankoja. Luin kirjallisuutta luonnonantimista ja selvitin haitallisten kemikaalien vaikutuksia.

Gaarna - Merituuli pyykinpesujauhe ja etikkahuuhde
Kuvaaja: Niina Pietilä

Ensimmäisen lapseni syntymä, lähes 10 vuotta sitten, sai minut kiinnostuneeksi myös pesuaineiden sisältämistä ainesosista. Halusin elää ja olla niin, että oma lapseni saisi vain kaikista parasta. Niin ravinnoksi kuin iholleenkin. Kiinnitin myös entistä enemmän huomiota omiin kulutustottumuksiini ja aloin kierrättämään myös ne, jotka vielä olivat jääneet.

Luonto on ollut aina lähellä sydäntäni. Vaikka tein jo paljon, tuntui ettei se vielä riitä.

Innostuin, kun ystäväni kertoi tehneensä oman pyykinpesuaineensa jo pitkään raastamalla Marseille-saippuaa ja sulattamalla sitä veden sekaan. Halusin kokeilla sitä myös. Sainkin sitä pian pullollisen kokeiluun. Pesin pyykit tällä pesuaineella ja lorautin itse tuoksuttamaani etikkahuuhdetta perään. Olin aivan myyty. Näin ihana lopputulos ja niin paljon parempi vaihtoehto luonnolle!

Halusin ehdottomasti tehdä tällaista pesuainetta myös itse! En kuitenkaan halunnut käyttää teollisesti valmistettuja, ulkomailta tuotuja saippuoita. Jos kerran tehtäisiin itse, niin tehtäisiin sitten kunnolla alusta asti. Otin asioista selvää ja aloin valmistamaan itse erilaisia saippuatuotteita. Tein niin pyykkisaippuaa, kuin shampoopalojakin. Oliiviöljypohjaiset saippuavalmisteet eivät kuitenkaan puhdistaneet riittävän hyvin  pyykkejä, kuin hiuksiakaan. En ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta tiesin olevani jonkin tärkeän jäljillä.

Gaarna - Luonnonmukaisesti ja rakkaudella
Kuvaaja: Niina Pietilä

Opiskelin lisää ja tein kokeita aina uudestaan ja uudestaan erilaisilla resepteillä ja eri ainesosilla. Muutamaan otteeseen jo luovutinkin, mutta kokeilin sitten kuitenkin taas, kunnes vihdoin löysin täydellisesti puhdistavat kasviöljypohjaiset reseptit niin pyykinpesuaineeseen kuin shampooseenkin.

Tunne oli uskomaton, kun oivalsin luoneeni jotain todella merkityksellistä. Tavan peseytyä turvallisesti ilman kemikaaleja ja ilman ympäristökuormitusta,” Kervinen kertoo.

Me ihmiset käytämme valtavia määriä pesuaineita kuukaudessa. Ja miksemme käyttäisi – puhtaus ja hygienia on tärkeää.

Useimmissa teollisissa pesuaineissa käytetään paljon aineita, jotka eivät ole hyväksi ympäristölle. Erinäiset teolliset yhdistelmät voivat olla huonosti hajoavia ja luonnolle pahaksi. Kaikkia ainesosia, esimerkiksi pyykinpesuaineessa, ei ole pakko ilmoittaa, minkä vuoksi kuluttajan voi olla vaikea tietää mitä pesuaine lopulta sisältää.

Tekemillämme pesuainevalinnoilla on iso merkitys. Eikä pelkästään ympäristölle vaan myös itsellemme ja läheisillemme. Kiinnittämällä huomiota siihen, millä pesee itsensä ja pyykit, voi vuosien saatossa tehdä merkittäviä ympäristötekoja. Samalla tulee poistettua omasta arjesta valtavia määriä täysin turhia kemikaaleja.

Gaarna - Luontoa kunnioittavat pesuaineet
Kuvaaja: Niina Pietilä

Gaarnan toiminta lähti siis liikkeelle omasta mielenkiinnosta ja inspiraatiosta, joka johti konkreettiseen innovaatioon. Gaarna myy tuotteita kuitenkin myös kuluttajille.

”Ajatus siitä, että mitä enemmän myös muut ihmiset käyttäisivät valmistamiani ekopesuaineita, sitä suuremman ympäristövaikutuksen saisin aikaan, inspiroi kehittämään tuotteita lisää. Siispä laajensin toiminnan yritysmuotoiseksi. Tämä ajatus inspiroi minua edelleen ihan jokaisena päivänä ja olen syvästi kiitollinen jokaisesta tilauksesta. Jokainen tilaus symboloi sitä ihmisjoukkoa, joka laillani haluaa tehdä positiivisen muutoksen. Jokainen tilaaja ja jokainen kerta, kun tuotteita käytetään, on askel kohti kemikaalittomampaa huomista.

Kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneille ja valmistuttajille, jotka ovat tärkeä osa yhteistä matkaa. Kiitos yhteisestä matkasta kuuluu myös ihan jokaiselle, joka välittää.

Kiitos että välität <3”

Gaarnan tarinaa ja matkaa voi seurata Instagramissa ja facebookissa @Gaarna.fi -nimellä.

Julkaistu Jätä kommentti

Zero Waste konetiskitabletit

Gaarnan Zero Waste pesuaineissa on hyödynnetty ekologisten saippuoiden ja shampoopalojen kantapalat, joita muodostuu pakkaamisen yhteydessä. Alla kurkistus kulissien taakse, miten täysekologisten konetiskitablettien valmistusprosessi etenee.

 

1. Ensin raastetaan kantapalat.

 

2. Raastetun saippuan joukkoon lisätään muut aineet ja sekoitetaan.

 

3. Valmis seos annostellaan ja painellaan muotteihin kovettumaan.

4. Lopuksi valmiit astianpesuaineet pakataan ja pakkaukset tarroitetaan.

Gaarnan ekologisia pesuaineita käytetään aivan kuten teollisiakin pesuaineita. Pientuotantona valmistettujen pesuaineiden valmistukseen kuluu vain vähän energiaa, eikä niiden käyttö rasita ympäristöä. Ekologisten pesuaineiden käyttö arjessa on valinta, joka tuottaa hyvää monella tavalla.

Voit ostaa Zero Waste konetiskitabletteja esimerkiksi Unit Marktista, Helsingistä.

Julkaistu Jätä kommentti

Gaarna – Luonnollista luxusta, yhdessä ja rakkaudella

Gaarna on suomalainen, vuonna 2018 toimintansa aloittanut perheyritys, joka valmistaa laadukkaita ja ympäristöystävällisiä pesutuotteita. Tuotteet syntyvät käsityönä ja omin voimin Järvenpäässä.

Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, kotimaisia ja ekologisia. Puhdas pohjoismainen luonto, aidot luonnolliset raaka-aineet ja perinteiset tuotantomenetelmät ovat Gaarnan ydintä. Ytimessä on myös yhdessä tekeminen ja yhdessä oleminen.

Rakkaasta harrastuksesta liiketoiminnaksi kasvanut saippuan valmistus on koko perheen yhteinen juttu, jossa kaikki ovat mukana ja jokaisella perheenjäsenellä on oma tärkeä roolinsa. Saippuamassasta valmistuvat niin shampoot, suihkusaippuat kuin pyykin- ja astianpesuaineet.

Esimerkiksi lasten suosikkihomma on tällä hetkellä saippuan raastaminen. Isälle ja äidille erityisiä hetkiä taas ovat ne hämärtyvät illat, kun muu perhe nukkuu ja tuotteet viimeistellään yhdessä.

Yritystoiminta onkin Gaarnalle enemmän kuin liiketoimintaa, ja lapset tietävät, että äiti on onnellinen kun saa tehdä saippuaa.

 

Gaarnan tarinaa ja matkaa voi seurata Instagramissa ja facebookissa, joista löydät meidät @Gaarna.fi -nimellä. Kiinnostuitko? Lisää tietoa meistä ja kaikki tuotteemme löydät osoitteesta; http://www.gaarna.fi .

Julkaistu Jätä kommentti

Unelma puhtaammasta maailmasta

Me ihmiset käytämme valtavia määriä pesuaineita kuukaudessa. Ja miksemme käyttäisi – puhtaus ja hygienia on tärkeää.  Mutta koska viimeeksi pysähdyit miettimään, miten iso merkitys pesuainevalinnoillasi itseasiassa on? Eikä pelkästään ympäristölle vaan myös itsellesi ja läheisillesi.

Tiedätkö mitä käyttämäsi pesuaineet sisältävät?

Useimmissa teollisissa pesuaineissa käytetään paljon aineita, jotka eivät ole hyväksi ympäristölle. Erinäiset teolliset yhdistelmät voivat olla huonosti hajoavia ja luonnolle pahaksi. Kaikkia ainesosia, esimerkiksi pyykinpesuaineessa, ei ole pakko ilmoittaa, minkä vuoksi kuluttajan voi olla vaikea tietää mitä pesuaine lopulta sisältää.

Kiinnittämällä huomiota siihen, millä peset itsesi tai pyykkisi, pystytkin vuosien saatossa tekemään merkittäviä ympäristötekoja. Lisäksi poistat omasta arjestasi valtavia määriä täysin turhia kemikaaleja. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Gaarnan pesuaineet sisältävät vain luonnollisia ainesosia, jotka eivät kuormita ympäristöä ja pesevät hellästi ja turvallisesti.

Gaarnalla on kaksi unelmaa

  1. Toimia tuottajana muille brändeille ja auttaa heitä tekemään maailmasta vähän parempaa ja puhtaampaa
  2. Tulla entistä merkkittävämmäksi osaksi kuluttajien arkea, tarjoamalla tehokkaat mutta luontoystävälliset pesuaineet

Gaarnan tarinaa ja matkaa voi seurata Instagramissa ja facebookissa, joista löydät meidät @Gaarna.fi -nimellä. Kiinnostuitko? Lisää meistä ja kaikki tuotteemme www.gaarna.fi .

Julkaistu Jätä kommentti

Ekologinen pyykinpesujauhe

Gaarnan ekologinen pyykinpesujauhe on valmistettu luontoa kunnioittaen. Se sisältää vain luonnollisia ainesosia ja pesee pyykit puhtaiksi ilman ympäristön kuormitusta.

  • Gaarna-pyykkisaippuaraaste
  • Ruokasooda
  • Pesusooda
  • Merisuola
  • Eteerinen laventeliöljy

Gaarna-pyykkisaippuaraaste on valmistettu ekologisesti suomalaisen kodin keittiössä. Tämä saippua puhdistaa tahrat pyykeistä tehokkaasti ja on käytössä riittoisa.

Gaarna-pyykkisaippua syntyy kemiallisen reaktion seurauksena, kun yhdistetään puhtaita kasviöljyjä (kookos-, oliivi-, rapsi-. & aurinkonkukkaöljy) ja lipeää. Valmiin saippuamassan annetaan kovettua vähintään kuukauden verran, minkä jälkeen se raastetaan osaksi pyykinpesujausetta.

Gaarna-pyykkisaippuaraasteen valmistukseen käytetään kovia ja pehmeitä kasvisrasvoja täydellisessä suhteessa. Oikean suhteen ansiosta lopputuloksena saadaan voimakas lian ja rasvan poistaja. Itse saippua ei sisällä enää rasvoja kemiallisen saippuoitumisreaktion jälkeen.

Ruokasooda pyykinpesuaineessa korostaa värillisten vaatteiden värejä ja tekee valkoisista pyykeistä valkoisempia. Ruokasooda on luonnollinen hajunpoistoaine ja puhdistusaine. Se myös pehmentää vettä, mikä auttaa likaa irtoamaan. Ruokasooda auttaa myös pitämään koneesi puhtaana!

Pesusooda kuulostaa hyvin samalta kuin pesusooda. Näiden kahden aineen kemialliset koostumukset eroavat kuitenkin toisistaan, mikä tarkoittaa, että ne vaikuttavat pyykinpesussa eritavoin. Pesusoodan koostumus toimii erityisesti pinttyneeseen likaan. Se sitoutuu mineraaleihin, jotka tekevät vedestä kovaa, mahdollistaen pyykkisaippuan pääsyn syvemmälle kuituihin. 

Merisuola irrottaa tahrat pyykistä tehokkaasti. Se auttaa myös värien säilymisessä ja voi auttaa jopa palauttamaan vanhentuneen kankaan värit. Suola ehkäisee myös vaatteiden kellastumista.

Eteerinen laventeliöljy on yksi monipuolisimmista eteerisista öljyistä. Se edistää rentoutumista ja sen uskotaan hoitavan ahdistusta, sieni-infektioita, allergioita, masennusta, unettomuutta, ihottumaa, pahoinvointia ja kuukautiskramppeja. Ei ihmekään, että laventeliöljy on niin monen ehdoton suosikki.

Osta heti klikkaamalla linkkiä: Gaarnan ekologinen pyykinpesujauhe

Gaarnan ekologinen pyykinpesuaine sisältää vain parhaita ja välttämättömiä ainesosia, jotta pyykeistä tulee puhtaat täysin luontoystävällisesti. Muista käyttää aina myös etikkahuuhdetta viimeistelläksesi pesutuloksen. Etikkahuuhde poistaa pyykeistä saippuajäämät, sähköisyyden ja tekee niistä raikkaat ja pehmeät. Etikkahuuhteen käytön hyödyt yhdessä ekologisen pyykinpesujauheen kanssa ovat kiistattomat.