Julkaistu Jätä kommentti

Pyykinpesukoneen helppo puhdistus sitruunahapolla

Pyykinpesukoneen helppo puhdistus sitruunahapolla

Pyykinpesukoneen puhdistus aika-ajoin on tärkeää. Esimerkiksi Martat suosittelevat puhdistamaan koneen vähintään kerran vuodessa. Suuren perheen pesukone saattaa tarvita puhdistusta jopa useammin.

Puhdistaminen on helppoa. Laita sitruunahappoa pyykinpesuainelokeroon 100g ja pyöritä kone 90 asteen pesuohjelmalla ilman esipesua. Sitruunahappo puhdistaa ja raikastaa konetta tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Voit valita esimerkiksi tämän sitruunahappopussin.

Pese kone tämän jälkeen vielä jauhemaisella pyykinpesuaineella 40-60 asteessa. Tässäkin kannattaa kiinnittää kuitenkin huomiota myös pesuaineeseen. Ylen mukaan Zeoliittipitoiset pesuaineet ovat suurin hajun aiheuttaja. Esimerkiksi Gaarnan jauhemainen pyykinpesuaine ei sisällä säilöntäaineita, zeoliittia, fosfaattia, eikä ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Ruokalusikallinen tätä pyykinpesujauhetta riittää.

Halutessasi voit viimeistellä koneen raikkauden lisäämällä huuhteluainelokeroon 2 ruokalusikallista Gaarnan etikkahuuhdetta. Etikka puhdistaa konetta ja auttaa neutralisoimaan hajuja.

Valitse esimerkiksi nämä tuotteet: Hajusteeton pyykinpesujauhe + Merituuli etikkahuuhde.

Muista puhdistaa myös pyykinpesukoneen muut osat säännöllisesti, kuten nukkasihti, pesuaineen annostelulokero, pesukoneen kumiosat ja lasiluukku pesukoneen ohjeiden mukaisesti.

Raikkaita pesuhetkiä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.