Julkaistu Jätä kommentti

Näin pyykinpesu onnistuu ekologisesti

Näin peset pyykit ekologisesti

Onko ekologinen pyykinpesu sinulle vielä uusi juttu? Tai oletko ehkä juuri muuttanut omillesi ja pyykkiröykkiöt ovat tulleet osaksi arkea. Tässä pieni ohjesivunen ekologisten pyykkipäivien tueksi.

Lajittele pyykit koneeseen. Täysien koneellisten peseminen on plussaa.

Tummat ja vaaleat kannattaa pestä erillään, samoin eri lämpötiloissa pestävät vaatteet. Joskus kone kannattaa pestä ennen tummien pyykkien pyörittämistä, jos aikaisempi koneellinen on ollut vaaleaa pyykkiä. Näin tummiin vaatteisiin ei tule vaaleaa nukkaa, joka saa vaatteen näyttämään nuhjuiselta.

Annostele ekologinen pyykinpesujauhe koneeseen ohjeen mukaan.

Liiallinen pesuaineen käyttö on turhaa ja toisaalta, jos pesuainetta laitetaan liian vähän, voivat vaatteet jäädä tunkkaisiksi.

Suurin osa Gaarnan pyykinpesujauheista sopii sekä kirjo-, että valkopyykille. Zero Waste pyykinpesujauhetta suositellaan kirjopyykille. 

Korvaa huuhteluaine ekologisella etikkahuuhteella. Etikkahuuhde poistaa pyykeistä pesuainejäämät, vähentää sähköisyyttä ja tekee pyykeistä ihanan pehmeät ja raikkaat. 

Erityisesti pyyhe- ja lakanapyykissä eron huomaa selvimmin. Tuoksutetut etikkahuuhteet jättävät pyykkeihiin puhtaan tuoksun. Kokeile esimerkiksi Gaarnan Kukkaniitty-, tai Merituuli etikkahuuhteita. Etikkahuuhde puhdistaa myös konetta.

Valitse pyykeille sopiva pesuohjelma ja nauti lopuksi puhtaammasta puhtaudesta. 

Mikäli käytät eko-ohjelmaa, muista pyörittää välillä koneellisia myös lämpimällä vedellä. Eko-ohjelma saattaa jättää koneeseen pesuainejäämiä ja kuluttaa vaatteita lisätyllä mekaanisella hankauksella. Joskus tekstiili vaatii juuri oikean lämpötilan puhdistuakseen kunnolla.

Gaarnan ekologiset pyykinpesujuheet sopivat käytettäväksi kaikissa lämpötiloissa, pestävän tekstiilin ohjeen mukaisesti.

Iloa pyykkipäiviin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.