12/12/2020 tekijältä Gaarna Oy 0

Testaa oletko ekologinen pyykinpesijä!

Jos vastasit kyllä, niin hienoa! Täysien koneellisten peseminen säästää vettä ja energiaa. 

Mikäli vastasit ei, niin ei hätää. Moni nykyaikainen kone osaa jo itse annostella veden kulutusta ja pesuohjelman pituutta sen mukaan, miten paljon koneessa on pyykkiä. Myös omaan talouteen sopivankokoinen ja energiatehokas pesukone auttaa.

Jos vastasit kyllä, niin hienoa! Puhtaasti energiankulutuksen näkökulmasta eko-ohjelmat ovat parempia kuin lämpimällä vedellä pesu, sillä pidempikin eko-ohjelma kuluttaa pääsääntöisesti vähemmän energiaa kuin veden lämmitys. 

Jos vastasit ei, niin ei hätää. Pelkästään eko-ohjelman pyörittäminen ei tee pyykinpesusta vielä ekologista. Pyykinpesukoneiden eko-ohjelmat säästävät kyllä energiaa, mutta lisääntynyt mekaaninen hankaus voi kuluttaa vaatteita. 

Mikäli vastasit kyllä, niin hienoa. Pesuaine tulisi annostella aina ohjeen mukaan. Liiallinen pesuaineen käyttö voi lisätä huuhtelun tarvetta, kun taas liian vähäinen pesuainemäärä ei puhdista pyykkiä.

Jos vastasit kyllä, niin hienoa! Pyykinpesuaineet kulkeutuvat pesun jälkeen maastoon ja pohjavesiin, minkä vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota pesuaineen ainesosiin. 

Gaarnan koko perheen pyykinpesuaineet ovat loistava valinta ekologiseen pyykinpesuun. Gaarnan pyykinpesuaine on valmistettu täysin luonnollisista ja biohajoavista raaka-aineista. Voit lukea Gaarnan pyykinpesuaineista lisää artikkelista ”Mihin perustuu luonnollisen pesuaineen teho” tai tilata pesuaineet suoraan Gaarnan verkkokaupasta.

Mikäli vastasit kyllä, niin hienoa! Se miten hyvin konetta puhdistetaan, vaikuttaa pesukoneen käyttöikään. Lokerot, nukkasihti ja kumikaulus tulee pitää puhtaana ja huolehtia koneen riittävästä tuuletuksesta jättämällä luukku auki pesun jälkeen.

Jos vastasit yhteenkin kohtaan kyllä, niin voit onnitella itseäsi. Jokainen arjen ekoteko on tärkeä. On parempi tehdä edes jotain, kuin olla tekemättä mitään. 

Pyykinpesu on kiinteä osa meidän kaikkien arkea. On ihanaa kun koko perhe voi kulkea puhtaissa vaatteissa ja käpertyä illan tullen nukkumaan puhtaisiin lakanoihin.

Usein kaupan hyllystä tulee valittua ne pesuaineet joita on tullut käytettyä ennenkin ja jotka on joskus aikanaa hyviksi todettu. Nykyään on kuitenkin olemassa jo vaihtoehtoja, jotka eivät käytön jälkeen kuormita ympäristöä. Me Gaarnalla olemme erikoistuneet täysin biohajoaviin koko perheen ekopesuaineisiin, jotka pesevät tehokkaasti ympäristöä kuormittamatta.