Julkaistu Jätä kommentti

Mihin perustuu luonnollisen pyykinpesuaineen teho?

Gaarna luonnollinen pyykinpesuaine

Gaarna pyykinpesuaineiden teho perustuu luonnollisiin tensideihin ja luonnollisiin tehosteaineisiin.

Tensidit eli pinta-aktiiviset aineet ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka irrottavat ja pilkkovat kuiduista tehokkaasti likaa ja estävät lian tarttumisen takaisin puhdistettavalle pinnalle. Näiden ominaisuuksien vuoksi tensidejä käytetään laajalti pesuaineissa.

Saippua on yksi vanhimmista luonnollisista tensideistä. Pyykinpesuaineissa teolliset tensidit ovat kuitenkin syrjäyttäneet saippuan lähes kokonaan. Ympäristövaikutusten merkityksen lisäännyttyä tensidejä on alettu jälleen valmistamaan myös uusiutuvista luonnonvaroista, kuten kasvi- ja eläinrasvoista.

Gaarna valmistaa pesuaineissa käyttämänsä tensidit, eli pyykkisaippuan, itse. Valmistuksessa ei käytetä eläinperäisiä raaka-aineita. Kasviöljyistä kemiallisen saippuoitumisreaktion avulla valmistettu pyykkisaippua ei sisällä enää rasvoja, vaan on päinvastoin voimakas rasvan ja lian irrottaja.

Pyykkisaippuan ansiosta pyykinpesujauhe on myös emäksistä (PH 10-11), mikä on ihanteellinen taso muunmuassa rasvan irroittamiseen kuidusta.

Luonnolisina tehosteaineina Gaarna pyykinpesuaineissa käytetään;

  • Ruokasoodaa, joka korostaa värillisten vaatteiden värejä ja tekee valkoisista pyykeistä valkoisempia. Ruokasooda on luonnollinen hajunpoistoaine ja puhdistusaine. Se myös pehmentää vettä, mikä auttaa likaa irtoamaan pyykeistä. Ruokasooda auttaa myös pitämään pesukoneen puhtaana.
  • Pesusooda kuulostaa hyvin samalta kuin ruokasooda. Näiden kahden aineen kemialliset koostumukset eroavat kuitenkin toisistaan, mikä tarkoittaa, että ne vaikuttavat pyykinpesussa eritavoin. Pesusoodan koostumus toimii erityisesti pinttyneeseen likaan. Se sitoutuu mineraaleihin, jotka tekevät vedestä kovaa, mahdollistaen pyykkisaippuan tensidien pääsyn syvemmälle kuituihin.
  • Merisuola irrottaa tahrat pyykistä tehokkaasti. Se auttaa myös värien säilymisessä ja voi auttaa jopa palauttamaan vanhentuneen kankaan värit. Suola ehkäisee myös vaatteiden kellastumista ja pehmentää veden tehden lian irtoamisesta tehokkaampaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.