24/02/2019 tekijältä Gaarna Oy 0

Yrtit tuovat tehoa

Kaunis luontomme on pullollaan toinen toistaan ihanampia yrttejä ja niiden käyttötavat ovat moninaiset. Yrttejä voidaan käyttää luonnollisen kauneuden raaka-aineina tuoreena tai kuivattuna.

Vaikka yrtit ovat luonnosta, eivät ne silti sovellu kaikille. Moni kasvi on myös keskenään hyvin samannäköinen, joten kasveja omaan käyttöön poimittaessa tulee olla erittäin tarkkaavainen. Esimerkiksi siankärsämön näköisiä kasveja on useita erilaisia, joista osa on myrkyllisiä. Eihän sienimetsältäkään kerätä mitä vain.

Kun yrttejä käytetään hiustenhoidossa, voidaan niillä hoitavien ominaisuuksien lisäksi vaikuttaa miedosti myös hiusten väriin. Esimerkiksi nokkonen estää hiuksen kellastumista, mutta vahvistaa tumman ja punaisen hiuksen väriä. Kamomilla kirkastaa vaaleaa hiusta ja koivu korostaa tummaa väriä. Hiusten sävyä voi tehostaa myös teellä.

Yrtit ovat hyödyllisiä luonnollisen kauneuden ylläpidossa ja ne sisältävät monipuolisesti hoitavia ominaisuuksia. Alle on listattuna muutamia mielenkiintoisia esimerkkejä:

Laventeli: Puhdistaa ja rauhoittaa rasvoittuvaa ihoa ja hiuksia. Supistaa ihohuokosia, raikastaa ja parantaa ärtymiä.

Koivunlehdet: Hoitaa hiuspohjaa, lisää kiiltoa ja estää hiustenlähtöä.

Kuusen- ja männynneulaset: Virkistävät ja puhdistavat.

Leskenlehti: Puhdistaa ja kirkastaa rasvaista ihoa, sekä estää hiuksia rasvoittumasta.

Minttu: Virkistää, puhdistaa, supistaa ihohuokosia ja kiinteyttää.

Nokkonen: Kiihdyttää päänahan verenkiertoa, estää hilseen muodostumista ja hiustenlähtöä, sekä rauhoittaa ja puhdistaa ihoa.

Persilja: Puhdistaa, hoitaa ja lääkitsee iho-ongelmia.

Puna-apila: Hoitaa ärtynyttä päänahkaa ja antaa kiiltoa kuiville hiuksille. Supistaa ihohuokosia ja heleyttää väsynyttä ihoa.

Voikukka: Kirkastaa ja supistaa rasvaista, ärtynyttä ja näppyläistä ihoa.

Piparminttu & Sitruuna shampoopala on raikas vaihtoehto luonnolliseen hiustenhoitoon. Se tarjoaa virkistävän ja puhdistavan suihkukokemuksen. Shampoopalaa soveltuu erinomaisesti myös koko vartalon pesuun.