24/02/2019 tekijältä Gaarna Oy 0

Mehiläisvaha-saippua

Mehiläisvaha on ihastuttava hoitotuote iholle. Se on antiseptiseptinen ja kosteuttava sopien monien iholle. 

Anna lehden artikkeli listasi 9 hunajan terveysvaikutusta, joista alla olevat sopivat myös hunaja-saippuan etujen kuvaamiseen:

Hunaja…
1. on luonnon oma antibiootti
2. parantaa haavoja
3. Rentouttaa ja edistää unta
4. Ehkäisee sairastumista
5. Kirkastaa ihoa

Tämän reseptin saippuasta tulee hennon lohenpunaista ja koostumukseltaan kovempaa, kuin pelkästä kasiöljypohjaisesta saippuasta.

Mehiläisva-saippuan ohje
– 7,5dl oliiviöljyä 
– 90 g lipeää
– 300 ml vettä
– 50 g himalajan ruususuolaa
– 30g kosmetiikkalaatuista mehiläisvahaa
– 5g oranssia Mica jauhetta
– 5ml eteeristä appelsiiniöljyä

Lisää lipeä varovasti noin 37 asteiseen veteen.

Huomioi järjestys tarkasti ja muista, että lipeä on syövyttävä aine. Mikäli sitä roiskuu ihollesi, käytä vaikutuksen neutraloimiseksi etikkaa. Muista siis hyvät suojavälineet. Kun lipeä alkaa reagoida veden kanssa nousee siitä ikävä höyry, jota ei parane hengittää. Saippuan valmistus ulkotiloissa, tai hyvin tuuletetussa keittiössä onkin suotavaa.

Sekoita, kunnes lipeä on liuennut ja seos on läpinäkyvä. Kuumenna öljy toisessa kattilassa n. 37 asteiseksi. Kaada oliiviöljy lipeäveteen. Jatka sekoittamista niin kauan, että seos on paksua.

Sulata mehiläisvaha erillisellä kattilassa. Lisää sula mehiläisvaha, appelsiiniöljy, suola ja mica-jauhe seokseen. Hämmennä vielä hetki.

Kaada saippua muotteihin ja anna jähmettyä.

Kumoa saippua muoteista kuivumaan noin 36 tunnin kuluttua. Leikkaa tarvittaessa saippuamassa sopiviin paloihin ja asettele pahvilaatikkoon. Sulje pahvilaatikko ja säilytä sitä pimeässä ja kuivassa tilassa 4-6 viikkoa.

Saippua on nyt valmista. Nautinnollisia pesuhetkiä <3

Luonnomukaisia pesuaineita löydät valmiina Gaarnan verkkokaupasta.